5 tips waardoor je weer blij wordt van je tuin

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlanders graag de tuin wil veranderen. Wij haken hier natuurlijk graag op in en bedachten 5 betaalbare ideeën waardoor je snel blij wordt van je tuin.

1. Recycle oude pallets
Oude pallets zijn heel handig bij het opfleuren van je tuin. Maak van de pallets een moestuin, bed of bank! Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar pallets en wat touwen. Bekijk hier wat je nog meer allemaal kunt maken van pallets.

2. Verticale tuin
Heb je niet zoveel ruimte, ga dan voor een verticale tuin! Een kale muur of schutting is alles wat je nodig hebt! Maak er een levend schilderij van of ga voor een complete groene wand vol planten, groenten of bloemen. Ook leuk: creatief met mos!

3. Eetbare tuin
Wil jij graag groenten oogsten uit eigen tuin, maar heb je geen zin of tijd om een moestuin te beginnen? Geen punt, een plantenborder is al genoeg! Sla, tomaten en aardbeien doen het prima naast bloemen en planten. Ook eetbare bloemen, kruiden en fruit passen natuurlijk goed in de siertuin. De juiste combinatie van groenten en bloemen is naast mooi en lekker ook nog eens heel ecologisch!
Toch liever een moestuin? Bekijk onze handige beginnerstips!

4. Schoolbordverf in de tuin
Schoolbordverf in huis kenden we al langer. Maar heb je er ook wel eens over nagedacht dat dit een leuk idee is voor buiten? Kinderen vinden het leuk om met stoepkrijt de mooiste tekeningen te maken op de oprit of op het terras. Als ouder verlang je dan naar een flinke regenbui die de stoep weer schoon spoelt. Met een krijtbord in de tuin is dit niet meer nodig! Tover een grote houten plaat met schoolbordverf om tot krijtbord en kinderen kunnen helemaal los gaan in de tuin. Ook als je nog een kale schutting of muur over hebt, is dit een leuk idee!

5. Humor in de tuin
Houd je tuin spannend en leuk door op verschillende plekjes wat humor toe te voegen. Verstop bijvoorbeeld een tuinkabouter achter een boom, hang beeldjes in een boom of hang wat grappige foto’s en/of tuinposters op de schutting. Vooral wanneer je een barbecue of tuinfeest geeft, zijn dit leuke manieren om je gasten te verrassen.
Tip: maak met hout en een deurknop een mini-voordeur voor kabouters en zet de deur tegen een muur, schutting of boom. Personaliseer de kabouter-voordeur met eigen creatieve ideeën.

Wilma's Tuin
Heb jij ook leuk ideeën om je tuin op te fleuren of heb je een van bovenstaande tips gebruikt? Laat het weten via onze social media kanalen!