6x inspirerende tips om je tuin op te fleuren

Iedereen heeft wel eens inspiratie nodig bij het opfleuren van de tuin. Bij Wilma laten we dagelijks planten stralen. Met de tips in deze blog kun je niet alleen je planten laten stralen, maar de hele tuin opfleuren! Of je tuin nu groot of klein is, met deze 6 tips geef je hem een prachtige metamorfose.

1. Creatief met oude wijnflessen
Die oude wijnflessen in de glasbak? Ben je gek! Gebruik ze in je tuin. Wist je dat je met oude wijnflessen snel en gemakkelijk een bewateringssysteem kunt maken voor je planten? Dit is ook erg handig voor als je een weekendje weggaat.
Een gerecyclede wijnfles hoeft niet alleen te dienen als bewateringssysteem, maar heeft ook nog andere functies. Je kunt een wijnfles bijvoorbeeld ook gebruiken als decoratiemateriaal.

2. Vogels en vlinders zijn hier welkom!
Word je graag wakker van fluitende vogels? Of geniet je ook zo van vlinders in de tuin? Breng leven in je tuin! Dit kan op vele verschillende manieren. Zo zijn vlinders dol op bepaalde planten en bloemen, die jij gemakkelijk in je tuin kunt zaaien. Hetzelfde geldt voor vogels.

3. Ook in de stad kun je tuinieren
Of je het nu Urban Gardening, Stadstuinieren of Urban farming noemt: het is dé nieuwe trend die is komen overwaaien vanuit New York. Zelfs van jouw kleine stadsbalkon kun je een mooie tuin maken. Bijvoorbeeld in potten of door bakken aan de balustrade te hangen. Prachtig bloeiende planten, of je eigen mini-moestuin. Het kan allemaal! Benieuwd naar de trend urban farming? Klik hier.

4. Weet wanneer je wat kunt zaaien
Om je tuin op het juiste moment te laten fleuren, moet je natuurlijk weten wanneer je bepaalde groenten, fruit, kruiden en planten kunt zaaien. Dé experts van Wilma’s Tuin hebben daarom voor jou de zaaikalender samengesteld. Helemaal gratis! Op deze zaaikalender staat duidelijk wanneer je welke plant kunt zaaien. Daarnaast zijn een hoop zaadjes op de zaaikalender ook verkrijgbaar in onze webshop. Zo kun je meteen aan de slag!
Benieuwd naar de gratis zaaikalender? Wij vinden ‘m tof. Mis je een bepaalde plant op de kalender? Geef het door en wij passen het aan! Zaaikalender downloaden.

5. Creatief met je boom
Bomen zijn prachtig! Maar wat als je deze prachtige boom een gezicht geeft? De boom is dan nóg bijzonderder en je kijkt er nog liever naar! Dit is echt een klusje voor je (klein)kind. Verzamel gebruikt hout of takjes en laat je kindje het hout of de takjes in prachtige kleuren verven. Maak hiermee een mooi gezicht en laat de creativiteit de vrije loop. Wordt het een meisje met wimpers en rode lippen of wordt het een stoere jongen? We zien jouw creaties graag tegemoet! Deel jouw foto op onze social media kanalen!

6. Geniet meer en langer van je planten
Het begint bij de juiste grond
De juiste bodem is van essentieel belang als je lang van jouw planten en moestuin wilt blijven genieten. Wij adviseren je daarom graag onze nieuwe substraten Wilma Cocolite-11 en Cocolite-22. Deze komen in erg vrolijke zakken! Naast ons eigen huismerk hebben we ook substraten van de bekende merken Pokon en DCM. Lees je goed in om te kijken welk substraat het meest geschikt is voor jou.

Jij hebt voeding nodig, maar een plant ook!
Als je een plant water geeft in combinatie met plantenvoeding, dan krijg je daar erg veel voor terug! De plant heeft hierdoor niet alleen meer weerstand, maar geeft het ook een vollere bloei en zorgt voor meer winst uit je moestuin! Dat wil toch iedereen?! Maar welke voeding heb je dan nodig? En voor welke fase van de plant is het handig om voeding te gebruiken? We leggen het je graag uit aan de hand van het volgende artikel.
Wilma’s Tuin laat graag je planten stralen! Wat vind je van deze tips, welke ga jij gebruiken? We horen het graag!