8 x DIY plantenlabels

Hoe kun jij onthouden welke zaadjes je op welke plek hebt gezaaid? Een snelle en makkelijke manier om dit te onthouden zijn plantenlabels. Je maakt ze gemakkelijk zelf met een van onze 8 DIY’s!

1. Scherven van oude bloempotjes als plantenlabels
Een makkelijke en goedkope manier om zelf een plantenlabel te maken is met kapotte bloempotjes! Schrijf met een watervaste stift de naam van de plant op de scherf en steek de scherf in de grond bij de gezaaide planten. Kijkuit dat het bloempotje niet scherp is!

2. Plantenlabels van bestek
In de keuken nog oud bestek of keukengerei? Gebruik ze als plantenlabels! Gebruik hiervoor een vork, kurk en een stift. Schrijf de naam van de plant met stift op een kurk en prik deze in een vork. Prik de vork in het zand, en je bent klaar! Ook roerlepels zijn bruikbare plantenlabels: geef de lepels een kleurtje en schrijf er vervolgens de naam van de plant op. Je kunt het personaliseren zoals jij het wilt!

3. Materialen uit de natuur
• Houten plantenlabels
Wanneer je mooie (wat dikkere) takken in de tuin vindt, bewaar ze! Snij aan de bovenkant van het takje een stuk weg en schrijf hier de naam van de plan op. Een makkelijke en goedkope manier dus. De plantenlabels zullen wel vaak aan vervanging toe zijn, want hout vergaat nu immers snel.
• Stenen plantenlabels
Stenen plantenlabels gaan juist wel lang mee! Wanneer je nog oude bakstenen hebt liggen, is het enige wat je hoeft te doen de naam van de plant op te schrijven. Vind je dit te groot? Gebruik kleine stenen. Personaliseer ze met wat verf en je hebt hippe en opvallende plantenlabels!

4. Speelgoed
Gek op spelletjes of tuinier je met kinderen? Gebruik oud speelgoed als plantenlabels! Schrijf op een velletje papier de naam van de plant, plastificeer het en plak het op het oude speelgoed. Op de foto is een voorbeeld van een dino met in zijn bek een plantenlabel.
• Plantenlabel van Scrabble letters!
Ook een leuk idee: gebruik scrabble letters voor het spellen van de naam van de plant. Het enige wat je nodig hebt een letter van het spel Scrabble, een ijsstokje en en een stift.
Ga je en plantenlabel maken of heb je ook een leuk idee? Laat het ons weten!