Bloempot kiezen waar moet ik opletten

Bloempotten zijn er in verschillende soorten en maten; van grote terracotta potten tot kleine kunststof potten en alles daar tussenin. Een bloempot draagt door de uitstraling bij aan de stijl van je huis of tuin, maar is ook medebepalend voor de groei van je plant.

Terracotta bloempot
Een terracotta bloempot is authentiek en natuurlijk. Deze potten kun je zowel buiten als binnen gebruiken. Terracotta betekent niets meer dan gebakken klei; het materiaal waar de pot uit bestaat. Doordat terracotta een ademend materiaal is, komt er veel zuurstof bij de wortels. Echter verdampt het water ook snel, waardoor de grond sneller uitdroogt. Voor planten die veel water nodig hebben, is een terracotta pot dus minder geschikt; hiermee kun je wel met een binnenpot werken die dient als waterreservoir. Of kies voor een van onze Boskke terracottapotten.

Een voordeel: in een terracotta pot ontstaat minder snel wortelrot.

Terracotta bloempotten kopen
In ons assortiment vind je veel terracotta bloempotten. Alle Boskke terracotta potten zijn voorzien van een Slo-Flo irrigatie systeem: het water wordt vanuit een reservoir geleidelijk afgegeven aan de wortels van de plant via kleine gaatjes in de binnenpot. Op deze manier hebben je planten soms tot wel een maand voldoende water! Handig als je je planten vaak vergeet water te geven of lang of veel van huis bent. Zet potten met een waterreservoir tijdens hevige regenbuien binnen of onder een afdak, zodat de pot niet volloopt met water.

Leuke terracotta pot
Wil je eens een keer wat anders? Ga dan voor de Boskke Flipped Terracotta pot. Dit is een terracotta pot die eruit ziet alsof hij op z’n kop staat. Ook bij dit ontwerp werkt het buitenste gedeelte van de pot als waterreservoir; de plant wordt hierdoor voor maximaal twee weken van water voorzien.

Kunststof potten
Kunststof potten passen in iedere tuin en interieur. Het voordeel van kunststof potten is, dat ze licht en makkelijk te vervoeren zijn en niet kapot kunnen vriezen. Kunststof potten houden vocht lang vast, dat is handig tijdens een droge periode (áls je planten buiten staan), maar niet goed als het veel regent of je planten een keertje per ongeluk te veel water geeft. In dergelijke potten is hierdoor eerder kans op wortelrot. Ook moet je opletten met zwarte kunststofpotten in de zon, het kan de wortel en de plant beschadigen omdat de grond in donkere potten snel opwarmt.

Originele kunststof potten
Wij verkopen Boskke Cube Bloempotten, die net als de terracotta potten, voorzien zijn van een waterreservoir. Het leuke aan de kunststof potten is dat het waterreservoir doorschijnend is en je precies kunt volgen hoeveel water de plant tot zich neemt. Met de Boskke Cube bloempotten hebben planten tot een maand voldoende water. Handig én leuk!

Upside down
De wereld op z’n kop! Bij onze kunststof bloempotten vind je ook de Boskke Sky Planter! Dit is een bloempot die je ondersteboven aan het plafond hangt. Doordat je de bloempot afdekt met een speciaal plaatje, blijven de plant en potgrond netjes in de bloempot. Ook deze potten zijn voorzien van een Slo-Flo irrigatiesysteem; dus over water geven hoef je niet druk te maken! Sky Planters zijn heel geschikt voor aardbeienplanten en verse kruidenplanten, zoals munt en peterselie; bedenk eens hoe leuk dat is, dat je kunt oogsten van een plant die ondersteboven boven het aanrecht hangt?! De bloempotten zijn ook geschikt voor kamerplanten zoals varen, geranium, klimop en orchidee. De Sky Planter bloempotten zijn in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar.

Altijd genoeg water
Door een Slo-Flo irrigatiesysteem weet je zeker dat je planten niet te weinig en niet te veel water krijgen. Wil je graag je bloempotten houden die je nu hebt? Voeg dan een los Slo-Flo-irrigatie technologie toe! Dit kan eenvoudig met een terracotta Totem. Als een totempaal steek je de irrigatiekegel in de grond. Het water wordt geleidelijk naar de wortels getransporteerd, waardoor je planten voor maximaal een week voorzien zijn van water. Naast handig, ziet zo’n terracotta totem er ook nog eens heel leuk uit tussen het groen van je planten!

Houd bij het kiezen van een bloempot rekening met de grootte van de plant. En vergeet ze niet af en toe te verpotten!