De voordelen van cocolite

In ons assortiment vind je naast plantenvoeding ook substraten, bijvoorbeeld Cocolite-11 en Cocolite-22. Cocolite is een luchtig en watervasthoudend substraat. Het vormt een goede basis voor je (moes)tuin, zowel in de vollegrond als in potten.

Cocolite-11 substraat met hoog waterhoudende capaciteit
Cocolite-11 is geschikt voor kamerplanten en voor de teelt van fruit, bloemen en groenten. Door de watervasthoudende capaciteit van Cocolite-11 is het minder vaak nodig om je planten water te geven. Dit laatste is vooral heel handig bij het kweken in potten en bakken; op zonnige en warme dagen drogen je planten in potten dan minder snel uit. Natuurlijk voorzie je de plant nog wel regelmatig van water en meststoffen.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Cocolite bestaat uit volledig gecomposteerde kokosvezel, daardoor is het een duurzaam en milieuvriendelijk substraat. Het bevat onder andere kokosgruis, kokoschips, kokosvezels en perliet. De combinatie van kokos en perliet zorgt voor een goede balans tussen vochtvasthoudend vermogen en luchtigheid. Kokos houdt namelijk water en toegevoegde meststoffen vast, waardoor de wortels van de plant het snel kunnen opnemen. Perliet houdt het substraat luchtig, waardoor de wortels voldoende zuurstof krijgen.

Cocolite-22: substraat met een hoog luchtgehalte
Cocolite-22 bestaat net als Cocolite-11 uit gecomposteerde kokosvezel. Cocolite-22 bevat meer perliet, waardoor het heel luchtig is. Het zorgt voor een goede afwatering van overtollig (regen)water. Door deze drainerende eigenschappen is dit substraat goed geschikt voor kweekmethodes waarbij de gewassen via een bewateringssysteem water krijgen.

Vetplanten en cactussen
Omdat het substraat heel luchtig is en weinig vocht vasthoudt, is het ook geschikt voor vetplanten, cactussen en andere kamerplanten die weinig water nodig hebben. De extra perlietkorrels zorgen naast luchtigheid ook voor voldoende zuurstof voor de wortels; dit is heel belangrijk voor planten die lang in dezelfde potgrond staan, zoals veel kamerplanten. Verplant je kamerplanten minimaal om de twee, drie jaar.

RHP-Keurmerk, waar staat dat voor?
Cocolite-11 en Cocolite-22 zijn voorzien van het RHP-keurmerk (Regeling Handels Potgronden). Het RHP Consumer keurmerk wordt gevoerd door producenten en handelaren in potgrond, boomschors, kalk, tuinaarde, vijvergrond, cacaodoppen, hydrokorrels, klei- en kleigranulaat, kokosproducten, meststoffen, compost en veen. Het keurmerk staat garant voor een product van hoge kwaliteit. De kokosvezels zijn op de juiste manier gewassen, gestoomd en gebufferd, waardoor een optimaal substraat kan worden gegarandeerd. Het keurmerk garandeert de kwaliteit van het product in de hele keten van de winning tot de verwerking bij de koper. De onafhankelijke controle voor het keurmerk begint al vroeg in de productieketen, bij de bron van de grondstoffen. Het product wordt gecontroleerd op chemische en fysische eigenschappen, maar ook op schadelijke ziekten voor zowel de gebruiker als de plant. RHP-producten worden ook gecontroleerd op volume.
Tip: meng Cocolite met universele potgrond om de potgrond luchtig te maken.
Cocolite-11 en Cocolite-22 zijn beschikbaar in 10 L, 20 L en 50 L zakken.