Griezelige DIY's voor Halloween

Halloween komt er al weer bijna aan, op 31 oktober is het zo ver! Ook al is Halloween in Nederland nog niet zo populair als in andere landen, we kunnen alsnog gaan knutselen. In dit blogitem laten we een aantal Do It Yourself Halloween decoraties zien.

Traditie
Pompoenen met gezichten, ze horen er echt bij Maar hoe pak je dit aan? Allereerst snijd je voorzichtig de bovenkant van de pompoen open. Vervolgens hol je de pompoen helemaal uit. Teken op de pompoen een gezicht, wees zo creatief als je zelf wilt zijn! Gemeen, geschrokken of gelukkig, jij bepaalt hoe hij eruit komt te zien! Snijd het gezicht uit en je pompoen is klaar. Als finishing touch kun je een theelichtje in de pompoen zetten waardoor je een extra spannend effect krijgt als het 's avonds donker wordt.
Is een pompoen een beetje te veel werk, maar vind je deze decoratie wel heel leuk? Ga dan voor een wat simpelere versie met een mandarijn. Het enige wat je hoeft te doen, is met een stift een gezicht aan te brengen op de mandarijn. Hierdoor lijkt het net een pompoen! Hier kun je natuurlijk geen lichtje in zetten, maar het is wel een leuke en gemakkelijke decoratie.

Spinnenwebben
Wil je laten merken dat je meedoet aan Halloween? Dan kan dat met een zelfgemaakte decoratie voor op de voordeur. Deze kun je zo groot maken als je zelf wilt en ook de keuze voor het materiaal ligt bij jou! Denk aan touw, engelenhaar of bedenk een griezelige combi. Je kunt de spinnenwebben natuurlijk overal ter decoratie gebruiken. Ook een boom, een poort of hek zijn geliefde plekken voor deze Halloween-decoratie!

Vleermuizen
Vleermuizen zijn onmisbaar bij Halloween. Deze griezelige beestje maak je gemakkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt, is papier, stiften en een leeg wc-rolletje. Vouw de bovenkant van het wc-rolletje naar binnen, zo maak je de oren van de vleermuis. Door het rolletje zwart te kleuren ziet het er nog realistischer uit! Het enige wat je hierna nog moet doen, is het tekenen van een gezicht en het uitknippen en opplakken van de vleugels. Ga je voor de vriendelijke variant of toch liever voor de kwaadaardige! Aan jou de keus! Hang de vleermuizen bij de voordeur, in een boom of bijvoorbeeld voor het raam.

Hangende spookjes
Op zoek naar nog meer leuke ideeën voor bij de voordeur? Kijk dan eens naar deze hangende spookjes! Deze zijn ook heel leuk om samen met de kinderen te maken. Teken het hoofd van het spook en vervolgens het lijfje. Zorg dat het lijfje gaat krullen wanneer je het uit elkaar trekt! Ook in dit geval kun je kiezen voor een vriendelijk of minder vriendelijk gezicht. De hangende spookjes zijn ook leuk voor het raam! Volg het patroon zoals op de foto en knippen maar!

Wijnglazen
Decoratie voor op de tuintafel, op de keukentafel of op de vensterbank voor het raam? Je bepaalt zelf waar je deze leuke wijnglazen gaat neerzetten. Het vergt wel enige creativiteit. Wanneer je het wijnglas op zijn kop zet, kun je een monster maken! Op het pootje van het wijnglas kun je een theelichtje zetten zodat je een leuke en spannende kaarshouder hebt. Verf de glazen en maak gezichtjes op de glazen. Hierdoor lijken het echt net monsters! Zoals je op de foto kunt zien, kun je zelfs wc-papier gebruiken om een mummie te maken van je wijnglas.
Toch liever een wijnfles gebruiken in plaats van wijnglazen? Dat kan! Het principe is hetzelfde; schilder de fles en maak er een monster of pompoen van! En zie hier het resultaat! Benieuwd naar nog meer leuke mogelijkheden met een wijnfles? Lees dan onze blog met leuke DIY's met een wijnfles.

Theelichtjes
Op zoek naar leuke decoratie voor het raam? Met deze theelichthouders ben jij klaar voor Halloween! Je maakt ze eenvoudig zelf met lege potjes (bijvoorbeeld van jam) en verf. Jij bepaalt wat erop komt. Dit is ook een leuke activiteit om met kinderen te doen.
Ga jij Halloween vieren en maak je het extra griezelig met onze tips? Deel het eindresultaat dan met ons via onze social media kanalen.