Kweken met WILMA kweeksysteem

Wil je snel en efficiënt te werk gaan met het opkweken van planten? Gebruik het WILMA kweeksysteem! Met dit kweeksysteem weet je zeker dat je planten genoeg én op tijd water krijgen.

Verschillende varianten van het WILMA kweeksysteem
Het WILMA kweeksysteem is er in tien verschillende formaten: de kleinste variant bestaat uit acht potjes met een inhoud van 1,65 liter en het grootste kweeksystemen bestaan uit tien potten met een inhoud van 6,5 liter, of vier potten van 25 liter! De kleinere varianten zijn handig voor het opkweken van zaailingen of stekken. De grotere varianten komen in een later stadium - of als je veel planten hebt - goed van pas. Alle WILMA kweeksystemen zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken.

Voordelen van een kweeksysteem
Een kweeksysteem neemt je veel werk uit handen, je hoeft de planten immers niet meer van water te voorzien. Het enige wat je hoeft te doen, is de opvangbak regelmatig vullen met water en voeding. Het water wordt vervolgens naar een reservoir getransporteerd en met behulp van een pomp automatisch aan de planten gegeven. Water geven is een belangrijke klus als het om het opkweken van planten gaat; met een kweeksysteem hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. De planten krijgen zelfs water als jij er niet bent! Ook weet je zeker dat de planten de juiste hoeveelheid water krijgen; niet te veel en niet te weinig. Door de opvangbak wordt bovendien het retourwater opgevangen en weer teruggestuurd naar het reservoir.

Hoe werkt een kweeksysteem?
Het WILMA kweeksysteem is heel eenvoudig te gebruiken. Het systeem wordt compleet geleverd inclusief reservoir, tray voor de potten, de potten, pomp en de waterslangen; alles in de gewenste maat. Volg de stappen hieronder om het systeem te installeren, vul het vervolgens met het gewenste substraat en plantenvoeding naar keuze, en je kunt aan de slag met zaaien of planten!

Het kweeksysteem installeren:
1. Zet de pomp in elkaar.
2. Plaats de tray op de opvangbak/het reservoir.
3. Plaats de waterslang.
4. Sluit de pomp aan op de waterslang.
5. Sluit de kleine slangetjes aan op de waterslang.
6. Druk de blauwe pennen aan het eind van de kleine slangetjes vast. Steek deze blauwe pennen later in de potjes met het substraat.
7. Plaats de potten op het systeem.
8. Sluit de tank af met de rode dop.