Oude pallets: dit kun je er mee doen!

Oude pallets zijn heel handig voor het tuinieren op een paar vierkante meter! Hoe je de pallets efficiënt en goed gebruikt? Wij geven tips!

Stadstuinieren met pallets
Pallets zijn heel handig bij een stadstuin. Je kunt met een pallet namelijk eenvoudig een verticale moestuin maken. Ideaal wanneer je niet zoveel ruimte hebt! Bevestig de pallet aan de wand en kweek op een efficiënte en sfeervolle manier je eigen groenten! Je hoeft natuurlijk niet alleen groenten in de pallet te planten, ook gewone mooie bloemen en planten doen het prima in een pallet. Stadstuinieren wordt ook wel Urban Gardening genoemd, je leest er hier meer over.

Sidetable maken van een pallet
Een andere manier om oude pallets te recyclen is door ze om te toveren tot decoratie als sidetable bijvoorbeeld. Gebruik hiervoor drie stoeptegels en een pallet! Ook kun je de pallet aan de wand bevestigen – zoals je op de foto ziet. Geef de pallet een likje verf en het ziet eruit als een echt meubelstuk! Met wat plantjes en kaarsjes maak je het helemaal af.

Hoekbank
Meerder oude pallets over? Maak er een hoekbank van! Stapel de pallets zo hoog en breed als je de bank wilt hebben en schroef ze vast. Zie het resultaat: een hippe bank voor nop!

Gereedschap opbergen
Ten slotte kun je een pallet ook gebruiken als opbergmogelijkheid voor al je tuingereedschap! Op de foto’s zijn drie voorbeelden te zien hoe tuingereedschap opgeborgen kan worden met oude pallets.
Het kan zo simpel als je zelf wilt: neem één pallet en steek daar het gereedschap in of stal het gereedschap uit op de plankjes.

Inklaptafel
De gevorderde hobbyist kan het nog een stapje verdergaan door er heuse inklaptafel van een pallet te maken. Je hebt hiervoor nodig: twee oude pallets, een ketting en een haakje om de pallets te verbinden.
Ga jij aan de slag met oude pallets? Laat het ons weten!